Orthodontie

Voor dragers van vaste apparatuur heeft Lactona speciaal een Orthodontische tandenborstel in haar assortiment opgenomen. Zo hoef je geen randjes met tandplak te missen!

Als de tanden en kiezen niet goed op elkaar aansluiten, niet mooi in een rij staan of de kiezen niet goed op elkaar passen, kan de tandarts je doorverwijzen naar een orthodontist. Afhankelijk van het type afwijking zal de orthodontist een vaste beugel (slotjes) of een uitneembare beugel adviseren. 

Bij een uitneembare beugel is het uitvoeren van een goede mondhygiëne niet anders dan wanneer je géén beugel zou dragen. Zie Gebitsreiniging  "Hoe poets je je tanden?"

Bij een vaste beugel (slotjes) is het verwijderen van tandplak lastiger. Belangrijk is dat je er goed op let dat de tandplak langs de tandvleesrand en langs de randen van de slotjes goed wordt verwijderd. Hiermee voorkom je gaatjes en ontstekingen van het tandvlees. Eventueel kun je ragertjes gebruiken om tussen de tanden en kiezen of onder het draad de tandplak te verwijderen. Vraag hiervoor advies aan je behandelaar wat bij jouw van toepassing kan zijn.