Hoe gebruik je een rager?

Mits de stand van de tanden en kiezen het toelaat, heeft het gebruik van een rager de voorkeur voor de dagelijkse reiniging tussen de tanden en kiezen.

De tandarts en mondhygiënist zullen de juiste mondverzorgingsproducten adviseren afhankelijk van de situatie in de mond.

Hoe gebruik je een rager?

Gebruik ragers niet in combinatie met tandpasta. Dit in verband met het risico van te veel slijtage van de tanden en kiezen. Gebruik ragers daarom altijd vóórdat de tanden gepoetst worden.

  1. Houd de rager vast tussen duim en wijsvinger.
  2. Steun met de overige vingers op de kaak.
  3. Plaats de rager loodrecht tussen de tanden/kiezen. Het borsteltje moet enigszins strak tussen de tanden door, maar het draad mag de tanden/kiezen niet raken.
  4. Duw de rager vanaf de buitenkant tussen de tanden/kiezen.
  5. Maak 6 à 7 keer horizontale en diagonale heen- en weergaande bewegingen.
  6. Oefen lichte druk uit op het tandvlees.
  7. Sla geen tanden of kiezen over. Gebruik indien voorgeschreven meerdere maten/type ragers.
  8. Prik niet in het tandvlees. Plaats zonodig de rager iets schuiner tussen de tanden of kiezen. Voor de bovenkaak schuin insteken van bovenaf en voor de onderkaak schuin van onderaf. 
  9. Spoel de rager na gebruik goed af en laat deze drogen.

Antibacteriële ragers

Onze rager collectie kenmerkt zich door een breed assortiment maten van zowel rechte als consiche ragers. Conische ragers hebben het voordeel dat de borstel van smal naar breed toeloopt. Dus meerdere maten in één borstelgedeelte.