Implantaten

Voor dragers van implantaten heeft Lactona speciaal de iQ Easycomfort ultra-soft tandenborstel in haar assortiment opgenomen. Voor een optimale en veilige verwijdering van tandplak. 

Net als bij de eigen tanden en kiezen is het reinigen van een implantaat erg belangrijk.

Met een goede mondhygiëne voorkom je dat er problemen ontstaan rondom de implantaten. Het tandvlees dat om een implantaat ligt is namelijk gevoeliger voor het ontstaan van ontstekingen. We spreken van Peri-implantaire mucositis als het tandvlees (het zachte weefsel) rondom het implantaat ontstoken is. Je kunt dit vergelijken met een ontsteking van het tandvlees rond de tand of kies (gingivitis).

Als de ontsteking verder gaat, kan ook het bot waar het implantaat in vast zit aangetast worden. We spreken dan van Peri-implantitis, dit is te vergelijken met parodontitis. Bij een implantaat kan de aantasting van het kaakbot echter sneller gaan dan bij natuurlijke tanden en kiezen. Het implantaat kan los en zelfs verloren gaan.

Een goede dagelijkse verwijdering van de tandplak met de juiste producten is belangrijk. Het advies is om de implantaten te poetsen met een ultra zachte tandenborstel. De Lactona iQ Easycomfort ultra-soft tandenborstel is hiervoor de perfecte borstel.

Voor het behouden van een gezonde mond, is het dagelijks verwijderen van tandplak rondom het implantaat met de juiste maat ragertjes belangrijk. Lactona heeft een uitgebreid assortiment ragers die allemaal een coating hebben om zoveel mogelijk beschadigingen van de implantaten, maar ook van de natuurlijke tanden en kiezen te voorkomen. De flexibele tandenstokers FlexPicks 2in1 zijn ideaal voor gebruik tussendoor.

Uiteraard blijft een regelmatig bezoek aan de tandarts/mondhygiënist belangrijk voor de controle en verwijdering van tandsteen/tandplak van de implantaten. Bij bloedingen rondom de implantaten of als deze beweeglijk zijn, is het altijd verstandig om contact op te nemen met uw behandelaar.