Een slechte adem of halitose

Maar liefst de helft van alle mensen heeft weleens last van een slechte adem. Een slechte adem kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld het nuttigen van bepaalde voedingsmiddelen zoals knoflook, uien, alcohol, koffie maar ook roken. In deze voorbeelden spreekt men nog niet over Halitose, omdat dit maar tijdelijk aanwezig is.

Als een slechte adem/geur langer aanwezig is dan spreekt men over Halitose. Dit wordt vaak veroorzaakt door grote hoeveelheden bacteriën die op het achterste gedeelte van de tong aanwezig zijn. Deze bacteriën scheiden o.a. zwavelachtige gassen uit die verantwoordelijk zijn voor die onaangename geur. Ook kan een slechte adem worden veroorzaakt door een slechte mondhygiëne, waarbij er veel tandplak tussen de tanden of onder het tandvlees blijven zitten.

Voor de juiste diagnose en om vast te stellen waardoor de slechte adem/geur wordt veroorzaakt, is het maken van een afspraak bij de tandarts of mondhygiënist zeer aan te bevelen. Dit ook om uit te sluiten dat bijvoorbeeld andere ziekten zoals maag-, lever- , nierproblemen, holte infecties, diabetes etc. een mogelijke oorzaak kunnen zijn van een onaangename geur/smaak.

Voorkomen van een slechte adem/geur

Naast het dagelijks poetsen van de tanden, interdentale reiniging en het reinigen van de tong met de Lactona tongreiniger, kan het spoelen met Lactona ClearBreath de slechte adem aanzienlijk verminderen.

Mondwater of mondspray

De unieke samenstelling van Lactona ClearBreath mondspoelmiddel of mondspray zorgt voor een neutralisatie van de vluchtige zwavelverbindingen en doodt de bacteriën. Deze zwavelverbindingen en bacteriën zijn verantwoordelijk voor de onaangename geur en smaak in de mond.

De speciale samenstelling van het mondspoelmiddel zorgt voor een langere en betere hechting van de vloeistof aan tanden, tong en tandvlees. De effectieve bestanddelen kunnen zo optimaal hun werk doen en de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de slechte adem verminderen. Ook vermindert ClearBreath de tandplak en het tandsteen in de mond. 

Lactona tongreiniger

Een tongschraper of tongreiniger is een belangrijk effectief hulpmiddel tegen halitose en de meest effectieve manier om de tong van aanslag en bacteriën te ontdoen. Het gebruik van een tongreiniger werkt beter dan de tong alleen poetsen.