In 1933 brengt een tandarts in de Verenigde Staten een tandpasta onder de naam Lactona op de markt. Het duurt nog 21 jaar voordat de eerste Lactona multi-tufted tandenborstels worden geproduceerd. In 1954 start Lactona met de productie van de M39 tandenborstel. Deze tandenborstel met een rubber tip was de eerste multi tufted tandenborstel en werd kenmerkend voor Lactona.

In 1969 bracht Lactona de eerste tandenborstel op de maan (Apollo 11).

In 1972 worden de eerste Lactona tandenborstels op de Nederlandse markt verkocht. Tien jaar later wordt de hele productie van tandenborstels vanuit de Verenigde Staten naar Nederland verplaatst. Lactona werdt daarmee de enige tandenborstelfabrikant in Nederland.

Aanvankelijk werden in de Lactona fabriek in Bergen op Zoom alleen tandenborstels geproduceerd. Naar mate de aandacht en voorlichting voor mondverzorging groeit, neemt ook de belangstelling voor andere mondverzorgingsproducten en de vraag naar interdentale producten toe .

In 1992 start Lactona Bergen op Zoom met de productie van interdental cleaners in 4 verschillende maten. Het huidige assortiment kent nu 14 verschillende maten. Met variaties in vorm, zowel recht als conisch, met of zonder vaste houder en maatvoeringen variërend van ultra small tot extra large. Daarmee is Lactona marktleider met het breedste assortiment aan interdentale ragers.

Onze methode

Lactona stelt zich tot doel om een zo volledig mogelijk pakket aan mondverzorgings- producten te bieden en staat bekend om haar design: een combinatie van minimalistisch ontwerp en optimale functionaliteit. Onze producten zijn gebaseerd op feitelijke wetenschap vanuit de professie en vervaardigd uit hoogwaardige grondstoffen. Hierdoor staat Lactona synoniem voor gegarandeerde kwaliteit.

Alle Lactona producten worden ontwikkeld in samenwerking met Tandheelkundige Universiteiten en Opleidingen Mondzorgkunde en voldoen aan de ISO 9001:2015 norm. Lactona streeft voortdurend naar verbetering en vernieuwing van haar producten. De naam Lactona staat daarom al jaren synoniem voor kwaliteit. Sinds 1996 is Lactona in Nederlandse handen.

Trotse sponsor van Dental Health International Nederland

DHIN staat voor het bevorderen van de mondgezondheid van achtergestelde groepen in binnen- en buitenland. Onder dit motto is een grote groep tandartsen, monteurs, mondhygiënisten en anderen al vele jaren actief bezig om dit doel te verwezenlijken. DHIN is in 1977 begonnen met een oproep aan tandartsen om hun overtollige materialen aan DHIN te geven, zodat deze in lage lonen landen een tweede leven konden gaan leiden. In de loop der jaren is DHIN uitgegroeid tot een organisatie, die de tandheelkunde voor kwetsbare doelgroepen in brede zin faciliteert.

Lees meer over DHIN op hun website