Onze geschiedenis

In 1933 brengt een tandarts in de Verenigde Staten een tandpasta onder de naam Lactona op de markt. Het duurt nog 21 jaar voordat de eerste Lactona multi-tufted tandenborstels worden geproduceerd. In 1954 start Lactona met de productie van de M39 tandenborstel. Deze tandenborstel met een rubber tip was de eerste multi tufted tandenborstel en werd kenmerkend voor Lactona.

In 1969 was een Lactona de eerste tandenborstel op de maan (Apollo 11).

In 1972 worden de eerste Lactona tandenborstels op de Nederlandse markt verkocht. Tien jaar later wordt de hele productie van tandenborstels vanuit de Verenigde Staten naar Nederland verplaatst. Lactona werd daarmee de enige tandenborstelfabrikant in Nederland.

Aanvankelijk werden in de Lactona fabriek in Bergen op Zoom alleen tandenborstels geproduceerd. Naar mate de aandacht en voorlichting voor de mondverzorging groeit, neemt ook de belangstelling voor andere mondverzorgingsproducten en interdentale producten toe.

In 1992 start Lactona Bergen op Zoom met de productie van de Interdental Cleaners (ragers) in 4 verschillende maten. Het huidige assortiment ragers kent nu 21 variaties en maatvoeringen. Met variaties in vorm zowel recht als conisch, met of zonder vaste houder en maatvoeringen variërend van ultra small tot extra-extra large. Daarmee is Lactona marktleider met het breedste assortiment aan interdentale ragers.

Onze methode

Alle Lactona producten worden ontwikkeld in samenwerking met Tandheelkundige Universiteiten en Opleidingen Mondzorgkunde. Lactona is gecertificeerd volgens de ISO norm 9001:2015.

Lactona stelt zich tot doel om een zo volledig mogelijk pakket aan mondverzorgingsproducten te bieden en staat bekend om haar design: een combinatie van minimalistisch ontwerp en optimale functionaliteit. Onze producten zijn gebaseerd op feitelijke wetenschap vanuit de professie en vervaardigd uit hoogwaardige grondstoffen.  De naam Lactona staat daarom al jaren synoniem voor gegarandeerde kwaliteit. 

Trotse sponsor van Dental Health International Nederland

DHIN staat voor het bevorderen van de mondgezondheid van achtergestelde groepen in binnen- en buitenland. Onder dit motto is een grote groep tandartsen, monteurs, mondhygiënisten en anderen al vele jaren actief bezig om dit doel te verwezenlijken. DHIN is in 1977 begonnen met een oproep aan tandartsen om hun overtollige materialen aan DHIN te geven, zodat deze in lage lonen landen een tweede leven konden gaan leiden. In de loop der jaren is DHIN uitgegroeid tot een organisatie, die de tandheelkunde voor kwetsbare doelgroepen in brede zin faciliteert.

Lees meer over DHIN op hun website